Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHIncident u Jablanici: Spahović i izazovi civilne zaštite u BiH

Incident u Jablanici: Spahović i izazovi civilne zaštite u BiH

Teška situacija na terenu

Sabahudin Spahović iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) nedavno je izazvao medijsku pažnju zbog izjave da Bosna i Hercegovina nema potražne pse obučene i certificirane za traganje za mrtvim tijelima. Ova izjava došla je usred složene situacije na poplavljenim područjima, a incident koji se odigrao prilikom izvještavanja o ovom događaju dodatno je podigao tenzije.

Direktor FUCZ se oglasio

Direktor FUCZ, Aldin Brašnjić, obratio se javnosti nakon incidenta u Jablanici. On je izrazio zahvalnost medijima na profesionalnom informiranju tijekom teških trenutaka. Brašnjić je istakao da su poplave donijele emotivni pritisak kako spasiocima, tako i stanovnicima pogođenih područja.

Afekt i profesionalnost

Iz Banjića su ukazali na to da je Spahović reagovao u afektu, naglašavajući njegovu posvećenost terenskom radu. “Njegov doprinos je nemjerljiv”, rekao je Brašnjić, dodavši da je Spahović prvi stigao na teren i neumorno radio na spašavanju. Unatoč izazovima, mole se građani i mediji za razumijevanje.

Poziv na razumevanje

U zaključku, direktor FUCZ je pozvao javnost da razumije incident kao trenutak slabosti. Njihovi spasioci rade u izuzetno teškim okolnostima, a podrška javnosti je ključna za efikasno djelovanje. “Činit ćemo sve da radimo u interesu građana”, naglasio je Brašnjić.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -