Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSNSD i SDA dominiraju na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini

SNSD i SDA dominiraju na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini

Izvještaj sa lokalnih izbora

Lokalni izbori održani jučer u Bosni i Hercegovini donijeli su velike promjene. Stranke SNSD i SDA osvojile su najviše načelničkih pozicija. Ove stranke su preuzele kontrolu u brojnim općinama širom zemlje.

Nezavisni kandidati ostvarili značajne pobjede

U Velikoj Kladuši pobjedu je odnio nezavisni kandidat Boris Horvat, dok je u Foči FBiH Mujo Sofradžija također bio nezavistan kandidat. Bosansko Grahovo je osvojila nezavisna kandidatkinja, što pokazuje rast nezavisnog političkog angažmana.

Neizvjesnost u ključnim općinama

U općinama Odžak, Vukosavlje i Bugojno još uvijek traje prebrojavanje glasova, čime ostaje neizvjesnost. U Odžaku HDZ trenutno vodi sa 73 glasa više od SDA. U Vukosavlju, SNSD ima prednost od sedam glasova nad SDP-om, dok je u Bugojnu SDP ispred SDA sa 54 glasa.

Stranačka dominacija

Izvan ovih općina, SNSD je pobijedio u 46, SDA u 31, HDZ u 17, a SDS u 11 općina. SDP je osvojio šest, NiP tri, dok niti jedna od preostalih stranaka nema više od dvije načelničke pozicije.

Spisak općina po strankama

Detaljan spisak osvojenih općina uključuje različita mjesta širom zemlje. SNSD je dominantan sa brojnim općinama, dok se SDA također može pohvaliti značajnim brojem načelničkih pozicija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -