Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHIzborni uspjeh Sofradžije i Ćutuka u Federaciji BiH

Izborni uspjeh Sofradžije i Ćutuka u Federaciji BiH

Rezultati izbora u općini Foča

U općini Foča, nezavisni kandidat Sofradžija postigao je značajnu pobjedu sa 576 osvojenih glasova. Njegovi protukandidati, Salko Osmanspahić iz stranke NiP i Nihad Čengić iz SBiH, osvojili su 273 i 67 glasova. Sofradžija je izjavio da se suočavao s velikim pritiskom, ali je podrška građana bila ključna za njegov uspjeh.

Sofradžija o svom uspjehu

“Očekivao sam pobjedu, iako sam bio nezavisni kandidat protiv kojeg su se udružili i pozicija i opozicija. Borio sam se sam protiv svih”, rekao je Sofradžija. Njegova izjava odražava izazove koje su nosili izbori, ali i snagu građanske podrške koju je primio.

Izbori u općini Pale

U općini Pale, kandidat Ćutuk osvojio je 256 glasova, dok njegovo protukandidata Ibrahim Komarica iz koalicije NiP-SDP osvojio 159 glasova. Ćutuk je izjavio da ne slavi zbog trenutnog stanja u zemlji, ali smatra da su rezultati i rad koji su prezentirali bili presudni za pobjedu.

Poruke pobjednika

“Očekivali smo pobjedu”, rekao je Ćutuk, naglašavajući važnost aktivnog angažmana tokom kampanje. Njihovi uspjesi ukazuju na promjene u političkom pejzažu Federacije BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -