Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSDP postigao značajan uspjeh na izborima u Sarajevu

SDP postigao značajan uspjeh na izborima u Sarajevu

Izborni rezultati SDP-a u Sarajevu

Na nedavnim izborima, Šteta je istakao izvanredan rezultat Socijaldemokratske partije (SDP) u Sarajevu. Ova stranka zabilježila je značajan rast broja načelnika i vijećnika u odnosu na prethodne izbore.

Pobjede SDP-ovih kandidata

„Ponosni smo na naš rad i način vođenja kampanje“, rekao je Šteta. U svim općinama Sarajevskog kantona, SDP je ostvario odlične rezultate.

Šteta je naveo kako su na načelničkim izborima pobijedili Irfan Čengić i Benjamina Karić. Ove pobjede predstavljaju veliku promjenu, s obzirom da stranka nije imala nijednog načelnika na izborima 2020. godine.

Koalicijski uspjesi

Šteta se osvrnuo i na kandidate koje su njihovi saradnici iz Trojke podržali. Nermin Muzur na Ilidži, Srđan Mandić u Centru i Amar Dovadžija u Ilijašu odnijeli su pobjede. Ovi rezultati pokazali su snagu koalicije i zajedničkog rada.

Rast broja vijećnika

Prema preliminarnim rezultatima, SDP je značajno povećao broj vijećnika u svim općinskim vijećima u Sarajevskom kantonu. „Imamo razloga za zadovoljstvo“, zaključio je Šteta. Ovaj uspjeh označava novi početak za SDP u Sarajevu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -