Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHIzbori za načelnike opština u Sarajevu: Pobjede i promjene

Izbori za načelnike opština u Sarajevu: Pobjede i promjene

Fluidna kategorija pobjednika u politici

Termin pobjednik u političkom sistemu često se može smatrati fluidnim. Ovaj pojam zavisi od niza faktora, a ne predstavlja isključivo izbor nekog načelnika.

Rezultati izbora u Sarajevskom kantonu

U Kantonu Sarajevo dogodile su se određene promjene u izborima za načelnike opština. Irfan Čengić iz SDP-a ponovo je izabran za načelnika Starog Grada.

Srđan Mandić, predstavnik Naše stranke, zadržao je poziciju načelnika Centra. Kandidat SDP-a, Benjamina Karić, osvojila je funkciju načelnika Novog Sarajeva.

Ostali načelnici i njihovi uspjesi

Semir Efendić iz Stranke za BiH ponovo je izabran za načelnika Novog Grada. Nermin Muzur iz NiP-a nastavlja kao načelnik Ilidže.

SDA je također imala uspjeh; Eldar Čomor ponovo je postao načelnik Hadžića. Ibro Berilo iz SDA pobijedio je u Trnovu, i to iz zatvora, dok je Migdad Hadanović iz SDA zadržao poziciju u Vogošći.

Izborna promjena u Ilijašu

Jedina promjena u kontekstu stranaka dogodila se u Ilijašu. Tamo je Amar Dovadžija iz NiP-a pobijedio, dok je prethodno SDA imala svog kandidata.

Konačni zaključak

Ovi izborni rezultati sugeriraju da su građani Kantona Sarajevo, osim u Ilijašu, većinom ponovo izabrali iste stranke i kandidate. Trojka se pokazuje kao značajna snaga u ovom procesu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -