Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHObustava saobraćaja na putnim pravcima u Bosni i Hercegovini

Obustava saobraćaja na putnim pravcima u Bosni i Hercegovini

Saobraćajne obustave u regiji Jablanica

Na putevima koji vode od Jablanice prema Mostaru i Blidinju trenutno je obustavljen saobraćaj. Ove mjere su na snazi zbog nepovoljnih vremenskih uslova i stanja na cestama.

Ograničenja za vozila

Na dionici od Konjica prema Jablanici, putnička i teretna vozila bez prikolice mogu normalno saobraćati. Teretna vozila s prikolicama koja prevoze humanitarnu pomoć imaju pravo na prolaz, navodi BIHAMK.

Otežano saobraćanje

Nadalje, na magistralnom putu Jablanica – Prozor saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom naizmjenično. Vozače upozoravamo na dodatne mjere opreza prilikom vožnje.

Alternativni pravci

Za vozače koji traže alternativne rute, preporučuju se sledeći pravci: Sarajevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar ili Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar.

Problemi na putu Konjic-Borci

Na putu Konjic-Borci-Ruište, pojavljivanje vode i mulja otežava saobraćaj. Iako su putnička, kombi i terenska vozila u mogućnosti voziti, oprez je obavezan.

Zabrana saobraćaja na regionalnom putu R-408

Na regionalnom putu R-408 Drvar-Glamoč, zbog oštećenja kolovoza, zabrana saobraćaja za vozila preko 7,5 tona na snazi je do daljnjeg. Alternativni pravci su dostupni za propuštanje tereta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -