Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHObustave saobraćaja zbog elementarnih nepogoda u Federaciji BiH

Obustave saobraćaja zbog elementarnih nepogoda u Federaciji BiH

Stanje na putevima u Federaciji BiH

Na putevima od Jablanice prema Mostaru i Blidinju, saobraćaj je obustavljen. Na dionici magistralnog puta Konjic-Jablanica saobraćaju putnička i teretna vozila bez prikolice. Teretna vozila sa prikolicom mogu prevoziti humanitarnu pomoć.

Otežano saobraćanje

Na magistralnom putu Jablanica-Prozor, saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom. Alternativni pravci prema Mostaru uključuju kurs Sarajevo-Vitez-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar ili Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar.

Problemi na regionalnim putevima

Na putu Konjic-Borci-Ruište ima vode i mulja, ali putnička, kombi i terenska vozila mogu saobraćati otežano. Na regionalnom putu R-408 Drvar-Glamoč, zabranjen je saobraćaj za vozila teža od 7,5 tona.

Humanitarna pomoć i dodatne informacije

Zbog poplava i oštećenja mostova, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila na regionalnom putu R-443 Kreševo–Alagići. Preporučuje se vozačima da prate upute lokalnih vlasti i koriste alternativne pravce.

Vlada Federacije BiH proglasila je stanje elementarne nepogode zbog poplava i klizišta. Najavljen je posebni prijevoz konvoja pomoći iz Slovenije, Srbije i Crne Gore u ugrožene oblasti.

Građani sa oštećenim vozilima mogu dobiti besplatan prevoz do najbližeg servisa. Za pomoć, mogu pozvati na broj telefona 1282, koji je dostupan 24 sata.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -