Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHIzvještaj o lokalnim izborima u Brčkom: SDA na vrhu, DF u ozbiljnim...

Izvještaj o lokalnim izborima u Brčkom: SDA na vrhu, DF u ozbiljnim problemima

Rezultati lokalnih izbora

Prema nepotpunim rezultatima lokalnih izbora u Brčko distriktu, Stranka demokratske akcije (SDA) ostvarila je najviše glasova među probosanskim strankama. SDA je dobila 5.409 glasova, čime je potvrdila svoju dominaciju u ovom području.

Uspon SBB-a i NiP-a

Stranka za bolju budućnost (SBB) je ostvarila fenomenalan rezultat s 2.072 glasova. Na trećem mjestu nalazi se Narodna i pravda (NiP) sa 2.051 glasom. Ove stranke pokazuju značajan rast podrške među biračima.

Ostale stranke i njihovi rezultati

Naša stranka ostvarila je 1.856 glasova, dok je Socijaldemokratska partija (SDP) dobila 1.834 glasa. Stranka za Bosnu i Hercegovinu, koja je do sada imala gradonačelničku poziciju, sada se mora zadovoljiti sa 1.279 glasova.

Krah DF-a

Dugogodišni akter političke scene, Demokratska fronta (DF), doživio je potpunu katastrofu sa samo 278 glasova. Ovaj rezultat može značiti ozbiljne probleme za njih u narednim izborima.

Zaključak

Izbori u Brčkom donose značajne promjene na političkoj sceni. S obzirom na dobijene glasove, SDA ostaje na vrhu, dok DF suočava s ozbiljnim izazovima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -