Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHKasumović Zadržava Poziciju Gradonačelnika Zenice, Kozlić Priznaje Poraz

Kasumović Zadržava Poziciju Gradonačelnika Zenice, Kozlić Priznaje Poraz

Prema preliminarnim rezultatima glasanja, aktuelni gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, osvojio je 17.085 glasova. Njegov protukandidat iz SDA, Spahija Kozlić, osvojio je 15.001 glas. Ovi rezultati sugeriraju da će Kasumović zadržati svoju poziciju u gradu.

Izjava Aktuelnog Gradonačelnika

Kasumović je na društvenoj mreži Facebook kratko komentarisao rezultate izbora, poručivši: “5:0 Laku noć”. Ova poruka ukazuje na njegovu sigurnost i zadovoljstvo postignutim ishodom.

Kozlić Priznaje Poraz

Spahija Kozlić nije propustio priliku da se obrati svojim pristalicama. U svom Facebook statusu zahvalio se svima na podršci. “Zadovoljan sam brojem glasova koje sam osvojio. Ti glasovi nisu plaćeni, niti su rezultat ucenjivanja ili prevare”, istakao je Kozlić.

Poziv na Promjene u Zenici

Kozlić je dodao da će nastaviti raditi na promjeni stanja u Zenici. “Izbori su demokratski proces i potrebno je vrijeme da ideje sazriju među ljudima”, naglasio je. Također je izrazio zabrinutost zbog nestanka struje tokom brojanja glasova na nekoliko biračkih mjesta.

Fokusirajući se na transparentnost, Kozlić je poručio da će tražiti ispitivanje okolnosti vezanih za prekid opskrbe električnom energijom tokom izbornog procesa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -