Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHVelika Kladuša dobila novog načelnika: Boris Horvat preuzima vodstvo

Velika Kladuša dobila novog načelnika: Boris Horvat preuzima vodstvo

Boris Horvat preuzima vlast

Boris Horvat, kandidat kojeg su podržale stranke kao što su SDA, SDP, Narod i pravda, Naša stranka, DNZ i Demokratska fronta, prema svemu sudeći, bit će novi načelnik Velike Kladuše. Ova vijest donosi kraj vladavine Fikreta Abdića, koji je pravosnažno presuđen za ratni zločin.

Kraj vladavine Fikreta Abdića

Fikret Abdić nije mogao kandidirati zbog odluke visokog predstavnika u BiH, Kristijana Šmita. Izmjene izbornog zakona, koje su stupile na snagu ove godine, zabranile su ratnim zločincima sudjelovanje na izborima. Abdićeva Laburistička stranka imala je svog kandidata, Amira Đogića, ali bez uspjeha.

Građani slave pobjedu

Slavlje u Velikoj Kladuši ne jenjava. Građani se okupljaju na ulicama i voze u automobilima, kako bi proslavili ovu promjenu. Na društvenim mrežama mogu se vidjeti snimci iz centra grada, gdje se vijore zastave s ljiljanima.

Što očekivati u budućnosti?

Otvorena su brojna pitanja o budućnosti Velike Kladuše. Novi načelnik Boris Horvat suočit će se s izazovima razvoja i unaprjeđenja lokalne zajednice. Njegove prve odluke će oblikovati smjer kojim će grad ići.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -