Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHFuad Kasumović ponovo gradonačelnik Zenice: Rezultati izbora

Fuad Kasumović ponovo gradonačelnik Zenice: Rezultati izbora

Trenutni izborni rezultati

Prema najnovijim informacijama, Fuad Kasumović iz BHI – KF ponovo je izabran za gradonačelnika Zenice. Dosadašnji rezultati pokazuju da je osvojio 17.259 glasova. Njegov prvi pratilac, Spahija Kozlić iz SDA, osvojio je 15.097 glasova. Treće mjesto pripada Almiru Babajiću sa 3.861 glasom, dok je Adnan Šabani iz Pokreta dobio 1.660 glasova.

Reakcije kandidata

Spahija Kozlić je na Facebooku izrazio zahvalnost svojim glasačima. Priznao je da je zadovoljan brojem osvojenih glasova, naglašavajući da ti glasovi nisu rezultat ucjena ili prevara. Također je istaknuo potrebu za promjenama u Zenici, te zabrinutost zbog nestanka struje na biračkim mjestima tokom brojanja glasova.

Kasumovićeva proslava pobjede

Fuad Kasumović nije dugo čekao da se obrati javnosti. Na svom Facebook profilu je kratak i jezgrovit, poručivši: “5:0 Laku noć.” Ova izjava dodatno ukazuje na njegovu sigurnost u pobjedu.

Zaključak

Izbori u Zenici ponovo su pokazali dinamiku političkih snaga. Prema trenutnim rezultatima, Kasumović će nastaviti s vođenjem grada, dok Kozlić i ostali kandidati ističu potrebu za promjenama i transparentnošću u izbornom procesu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -