Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHIzetbegović: Srebrenica je izgubljena, ali SDA slavi osam novih načelničkih mjesta

Izetbegović: Srebrenica je izgubljena, ali SDA slavi osam novih načelničkih mjesta

Izgubljena Srebrenica

Na nedavnoj konferenciji za medije, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović potvrdio je da je Srebrenica izgubila svoju političku podršku. Ova situacija predstavlja izazov za stranku koja se suočava sa različitim izazovima u lokalnim zajednicama.

Nove pobjede SDA

Iako je Srebrenica izgubljena, Izetbegović je istakao da je SDA ostvarila određene uspjehe na prošlim izborima. Stranka je osvojila osam novih načelničkih mjesta, što je pozitivna vijest u kontekstu sveukupne situacije.

Kompleksna izborna slika

U svojoj izjavi, Izetbegović je objasnio kako su, u poređenju s prošlim izborima, izgubili dva načelnika, ali isto tako i dobili deset novih. “U Velikoj Kladuši je pobijedio zajednički kandidat, dok smo u Ilijašu izgubili u Sarajevu”, rekao je Izetbegović.

Rast u općinskim vijećima

Prema informacijama iz SDA, stranka je zabilježila porast u izborima za općinska vijeća. “U Mostaru smo dobro prošli, što daje nadu za buduće izbore”, dodao je Izetbegović.

Iako su rezultati različiti širom BiH, stranka smatra da postoje razlozi za optimizam i daljnje djelovanje u okviru svojih lokalnih zajednica.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -