Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHNermin Nikšić o rezultatima lokalnih izbora: SDP zadovoljni, ali ne bez izazova

Nermin Nikšić o rezultatima lokalnih izbora: SDP zadovoljni, ali ne bez izazova

Analiza rezultata lokalnih izbora

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Nermin Nikšić obratio se medijima nakon objavljivanja rezultata lokalnih izbora. Naglasio je kako vjeruje da bi izlaznost bila veća da nije bilo uticaja situacije nakon poplava.

Prava zadovoljstva i izazovi

“Svima je jasno da smo zadovoljni određenim rezultatima, ali i da imamo razočaranja,” izjavio je Nikšić. Istakao je da je SDP ostvario značajne pobjede u Tuzli, Goraždu, Bosanskoj Krupi i drugim sredinama. Takođe je naglasio važnost pobjeda u Bugojnu i Donjem Vakufu, gdje stranka nikada nije imala načelnike.

Potvrda mandata i posebne pobjede

“Zajedno s našim partnerima, potvrdili smo mandate u Centrima, Ilidži, Bihaću, Srebreniku i Ilijašu,” dodao je Nikšić. Posebno je izdvojio pobjedu u Velikoj Kladuši, gdje je Horvat ostvario izvanredan rezultat. Izrazio je zahvalnost Fuadu Abaspahiću za njegov rezultat u Vogošći.

Neprekidna borba i budući izazovi

Nikšić je također napomenuo da SDP nikada neće zaboraviti svoje kandidate koji su izgubili, poput Nusreta Helića, Dervišagića, Mirsada Mahmutagića i Nedžada Zukanovića. “Možda smo bili samouvjereni u sredinama gdje tradicionalno pobjeđujemo,” zaključio je Nikšić.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -