Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHHumanitarna pomoć stiže iz regije: Timovi spasilaca na terenu u BiH

Humanitarna pomoć stiže iz regije: Timovi spasilaca na terenu u BiH

Dolazak međunarodnih spasilaca u BiH

U svjetlu nedavnih poplava u Bosni i Hercegovini, međunarodni timovi iz Republike Srbije i Republike Hrvatske pružili su nesebičnu podršku hitnim službama. Ovi spasioci pridružili su se kolegama iz cijele BiH, koji već drugi dan rade na terenu u najugroženijim područjima.

Solidarnost iz regije

Osim timova iz Srbije i Hrvatske, očekuje se dolazak spasilaca iz Republike Slovenije i Crne Gore. Ministarstvo sigurnosti BiH zatražilo je pomoć putem Mehanizma EU za civilnu zaštitu, a brojne evropske i regionalne države su odgovorile na ovaj apel.

Podrška i zahvalnost

Ministar Nešić zahvalio je svim zemljama na iskazanoj solidarnosti i pruženoj pomoći. “U ovoj teškoj situaciji, podrška znači mnogo ljudima koji su u poplavama izgubili skoro sve”, naglasio je Nešić. Mnogi su, nažalost, izgubili i svoje najmilije, što dodatno otežava situaciju.

Razgovori sa lokalnim vlastima

Tokom svoje posjete Jablanici, Nešić je razgovarao s predstavnicima Vlade Federacije i načelnikom Općine Jablanica. Cilj ovih razgovora bio je pronalaženje načina za ubrzanje oporavka i povratak normalnog života u pogođena područja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -