Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHStravične poplave u regiji: Hakalović preživio užasni trenutak

Stravične poplave u regiji: Hakalović preživio užasni trenutak

Drama tokom poplavnog talasa

Hakalović opisuje trenutke straha kada su se poplave pojavile iznenada. “Doslovno, izvlačili smo se u zadnjim trenucima iz kuća”, istakao je. Njegov otac bio je prvi koji je napustio njihov dom.

Spas u posljednji čas

Kao pravi heroj, komšije su pritekli u pomoć. Donijeli su španer koji je omogućio Hakaloviću da izvuče dvoje djece i majku iz kuće. “U zadnjim trenucima izlazim s dvije kese iz kuće. U tom trenutku mi pola kuće nosi”, rekao je.

Krajnje dramatična situacija

Prema njegovim riječima, u samo deset minuta, cijela kuća je nestala. Hakalović je, srećom, uspio izbjeći gubljenje života. “Ovdje dolje mi je bila kuća od amidže. Mislili smo da pređemo u nju, ali hvala Bogu da nismo”, dodao je.

Posljedice poplava

Poplave su srušile štale i devastirale područje. “Nikad ne bismo pretpostavili da je ovdje postojalo toliko kuća”, naglasio je Hakalović. Za nekih dvadeset ljudi, spasenje je došlo u posljednjim trenucima.

Nadam se da neće biti više tragedija

U razgovoru, Hakalović je izrazio zahvalnost što među žrtvama nije bilo maloljetnika. Ipak, tragika je ostavila svoje ožiljke. “U šoku sam i dalje”, zaključio je Hakalović.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -