Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHJablanica i Konjic se bore s posljedicama stravičnih poplava

Jablanica i Konjic se bore s posljedicama stravičnih poplava

Napori za obnovu

Nakon nedavnih devastirajućih poplava koje su pogodile Jablanicu i Konjic, situacija je i dalje kritična. Radnici iz različitih sektora marljivo rade na osposobljavanju terena. Ovaj težak zadatak traje već treći dan, a rezultati njihovog truda postaju vidljivi.

Herojna borba radnika

Ekipa “Dnevnog avaza” posjetila je Trusinu kod Konjica, gdje lokalni radnici neumorno čiste nanose mulja i zemlje. Njihova upornost i hrabrost impresioniraju svakoga ko ih promatra. Radnici su već stvorili prilike za dolazak brojnih kompanija koje donose mašine za pomoć.

Vodeći se solidarnošću

Brojne kompanije su reagovale brzo, šaljuci svoje resurse kako bi ubrzale proces čišćenja. Ovaj zajednički napor pokazuje koliko je bitna solidarnost u teškim vremenima. Očigledno je da cijela zajednica staje uz one koji su pogođeni ovom prirodnom katastrofom.

Tragični gubitci

Prema najnovijim informacijama, u poplavama širom BiH, život je izgubilo najmanje 20 osoba. Ova tragična vijest dodatno je osnažila potrebu za hitnom pomoći i obnovom pogođenih područja.

Pratite nas za više informacija

Kako se situacija razvija, “Dnevni avaz” će nastaviti pratiti aktivnosti na terenu. Ostanite uz nas za najnovije vijesti i detalje o naporima za obnovu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -