Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHCentralna izborna komisija BiH odgovorno organizovala lokalne izbore uprkos katastrofalnim okolnostima

Centralna izborna komisija BiH odgovorno organizovala lokalne izbore uprkos katastrofalnim okolnostima

Visoki predstavnik pohvaljuje CIK

Kristijan Šmit, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, održao je sastanak s predstavnicima Centralne izborne komisije (CIK). On je izrazio zadovoljstvo što se lokalni izbori odvijaju prema planu. Šmit je istakao važnost odgovornog pristupa CIK-a u izvanrednim situacijama.

Odgovornost CIK-a prema građanima

CIK je pokazao veliku odgovornost osiguravajući da se izbore organiziraju u većini opština i gradova. Međutim, izbori su odgođeni u područjima najviše pogođenim katastrofom. Ova odluka je donesena kako bi se zaštitili interesi građana i omogućilo im da glasaju kada se stvore sigurnosni uslovi.

Fokus na pogođene opštine

Šmit je posebno pohvalio napore CIK-a na terenu, koji su radili na pružanju podrške građanima Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Kreševa i Fojnice. Cilj je omogućiti građanima da ostvare svoje pravo na glasanje čim se situacija stabilizuje.

Zaključak

Osiguranje demokratskog procesa u izazovnim vremenima predstavlja ključnu odgovornost. Centralna izborna komisija BiH nastavlja s radom na vraćanju povjerenja i osiguranju da svi građani imaju priliku da se izraze.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -