Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHIncident u FUCZ: Sabahudin Spahović odbio poziv potražnim psima iz GSS Sarajevo

Incident u FUCZ: Sabahudin Spahović odbio poziv potražnim psima iz GSS Sarajevo

Izjava Sabahudina Spahovića

Pripadnik Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), Sabahudin Spahović, dao je kontroverznu izjavu za portal Klix.ba. Tokom razgovora, novinar je postavio pitanje o nepozivanju potražnih pasa iz GSS Sarajevo na razorena područja. Na to je Spahović odgovorio da ovi psi nemaju licencu za potragu za mrtvim osobama.

Spahovićeva reakcija na postavljena pitanja

Kada je fotoreporter Klix.ba, Davorin Sekulić, postavio kontrapitanje o tome kako se može tvrditi da su ljudi mrtvi, Spahović je odgovorio: “Niko živ nije bio u kućama”. Njegov ton bio je pogrđujući dok je odbacivao dodatne komentare o spasilačkom radu u Turskoj, ističući: “Nemojte mi pričati o Šmekiju, molim vas… Nemaju licencu.”

Polemika o licencama i pristupu

Nakon opaske da su timovi GSS-a u Turskoj spašavali živote, Spahović je naglasio: “Neka pokažu licencu da rade na mrtvima.” Incident je kulminirao kada je, prema izjavama očevidaca, odgurnuo člana redakcije i oteo mu mobilni telefon.

Intervencija policije

Zbog incidenta u kojem je učestvovao Spahović, policija je bila primorana reagirati. Ovaj događaj otvorio je dodatnu debatu o zakonitostima i pravilima angažovanja potražnih timova za traženje nestalih osoba.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -