Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPogoršane prilike u Bosni i Hercegovini: Poplave odnijele 15 života u Jablanici

Pogoršane prilike u Bosni i Hercegovini: Poplave odnijele 15 života u Jablanici

Tragedija u Jablanici

Bosna i Hercegovina suočava se s ogromnim izazovima uslijed strašnih poplava koje su pogodile mnoge dijelove zemlje. Najteže stanje zabilježeno je u Jablanici, gdje je najmanje 15 osoba izgubilo život. Spasilačke ekipe neumorno tragaju za desetinom nestalih, dok se situacija i dalje pogoršava.

Zajedništvo u nevolji

U ovim teškim trenucima, mnogi građani pomažu onako kako mogu. Među njima su i najmlađi, koji su odlučili zaboraviti na dječje igre i priteći u pomoć. Na snimku možemo vidjeti dječaka i djevojčicu dok čiste blato i mulj koji je poplava nanijela u njihove dvorište. Njihova hrabrost i predanost su inspiracija za sve nas.

Materijalne štete i pomoć

Osim ljudskih gubitaka, poplave su prouzrokovale i ogromne materijalne štete. Brojni sektori su pogođeni, a oporavak će trajati dugo. U pomoć onima koji su najviše pogođeni, građani mogu donirati putem nekoliko humanitarnih brojeva: Caritas (17764), Pomozi.ba (17039), Crveni križ (17023) i Merhamet (17081).

Ove svestrane inicijative pokazuju da solidarnost ne poznaje granice. Ujedinjeni, možemo pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -