Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHDraško Stanivuković došao glasati uz trubače i kontroverze

Draško Stanivuković došao glasati uz trubače i kontroverze

Prvi glasovi u Banja Luci

Draško Stanivuković, kandidat Partije demokratskog progresa (PDP) za gradonačelnika Banje Luke, danas je na glasačko mjesto došao u pratnji svoje bake. Ovaj dirljiv trenutak prati muzička sekcija koja je odabrala poznatu kompoziciju “Marš na Drinu” kao svoj muzički uvod.

Reakcije javnosti

Dolazak Stanivukovića nije prošao bez reakcija. Bosanskohercegovački novinar Dragan Bursać komentarisao je događaj putem društvenih mreža. On je istakao kako je izbor pjesme izuzetno kontroverzan, posebno u ovim teškim danima za cijelu zemlju.

Kontroverze oko pjesme

Bursać je naglasio da “Marš na Drinu” nosi povijesnu težinu te se povezuje sa četničkim tradicijama. Njegova izjava kako je “sramno da sramnije ne može biti” dodatno je podigla prašinu u javnosti. Ovakva situacija pokazuje koliko je važno pažljivo birati simboliku, posebno u političkim okvirima.

Zaključak

Stanivukovićev dolazak na glasačko mjesto, uz trubače i kontroverznu pjesmu, otvara pitanja o izboru simbola i institucija u vremenu koje je obilježeno tenzijama. Reakcije poput Bursaćevih svjedoče o važnosti pažljivog pristupa i razumijevanja povijesti u političkoj areni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -