Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHMinistar osigurao pomoć nakon prirodne katastrofe u Hercegovini

Ministar osigurao pomoć nakon prirodne katastrofe u Hercegovini

Hitna pomoć u obliku antibiotika i vakcina

Nakon hitnog upozorenja direktrice, ministar je odmah reagovao. Obavijestio je javnost da je osigurao potrebne zalihe antibiotika i vakcina protiv tetanusa za pogođene. Ova brza akcija ukazuje na ozbiljnost situacije.

Sanitetske ekipe s ciljem zaštite građana

Ministar je najavio osiguranje dvije sanitetske ekipe iz Mostara. Ove ekipe će pružati podršku licima zaposlenim u civilnoj zaštiti. Njihova zadaća biće snabdijevanje potrebama pogođenih područja.

Obilazak pogođenih područja

Kantonalni ministar saobraćaja i veza, Ivo Bevanda, obišao je teren. Tijekom obilaska, uvjerio se u razmjere štete na regionalnoj cesti R437. Njegova posjeta označila je važan korak ka hitnoj izradi okvirnih specifikacija štete.

Stanje obrazovnih institucija

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, Adnan Velagić, posjetio je oštećene škole. Srednja škola u Jablanici prošla je bez značajnih oštećenja. Međutim, osnovna škola u Jablanici pretrpjela je štete zbog plavljenja podrumskih prostorija.

“U poređenju s ljudskim životima, materijalna šteta je minimalna. Sanirat ćemo nastale štete”, kazao je Velagić. Njegova izjava oslikava stav vlasti o prioritetima u vremenu krize.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -