Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHIzlaznost na izborima u Bosni i Hercegovini do 11 sati: Petrovac/Drinić prednjači

Izlaznost na izborima u Bosni i Hercegovini do 11 sati: Petrovac/Drinić prednjači

Glasanje u Srebrenici i drugim općinama

Na ovim izborima, do 11 sati, u Općini Srebrenica glasalo je 17 posto stanovnika. U susjednoj Banja Luci, izlaznost je iznosila 18,5 posto. Prijedor je, s 10,63 posto, zabilježio nižu izlaznost.

Preostale općine i njihova izlaznost

Dobojska općina prikazala je najbolju statistiku s 19 posto građana koji su iskoristili svoje biračko pravo. U Brčko Distriktu, izlaznost je bila 15,8 posto, dok je u Mostaru iznosila 10,95 posto. Trebinje je predvodilo s 24,5 posto, a Zvornik s 16,19 posto.

Izvanredne brojke u Stocu

Široki Brijeg je zabilježio izlaznost od 10,44 posto, dok je u Velikoj Kladuši 13,79 posto građana glasalo. U Zenici je ta brojka dostigla 10,94 posto, a Tuzla je imala 11,85 posto. Najveće iznenađenje dolazi iz Stoca, gdje je izlaznost iznosila 21,87 posto zahvaljujući novim izbornim tehnologijama.

Petrovac/Drinić prednjači

Prema najnovijim informacijama, Općina Petrovac/Drinić imala je najveću izlaznost od 29,56 posto. Ova općina se istaknula među svim ostalim u zemlji.

Prolongiranje izbora u nekim općinama

Sva biračka mjesta bit će otvorena do 19 sati. Međutim, izbori u općinama Kreševo, Kiseljak, Fojnica, Konjic i Jablanica su prolongirani zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile ova područja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -