Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHKako nas vrijeme očekuje danas u Bosni i Hercegovini?

Kako nas vrijeme očekuje danas u Bosni i Hercegovini?

Jutarnje temperature u raznim gradovima

Jutro je u Bosni i Hercegovini počelo sa različitim temperaturama. U 8:00 sati, na Bjelašnici je izmjereno svega 2 °C. Livno, Široki Brijeg i Sokolac imali su 8 °C, dok su Bihać, Bugojno, Gradačac, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla zabilježili 10 °C. U Banja Luci, Bijeljini, Jajcu, Prijedoru, Sanskom Mostu i Zenici temperatura je iznosila 11 °C, a Doboj i Trebinje su imali 12 °C. Najtoplije je bilo u Mostaru sa 13 °C i Neumu sa 14 °C.

Oblačno vrijeme s mogućim padavinama

Prema prognozama, većinu dana možemo očekivati pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Međutim, padavine neće biti obilne. Procjenjuje se da će kiša pasti u količini od 5 do 10 litara po metru kvadratnom. U poslijepodnevnim satima doći će do smanjenja oblačnosti i prestanka padavina.

Vjetar i dnevne temperature

Vjetar će biti slab, pretežno zapadnog i sjeverozapadnog smjera, dok će u večernjim satima promijeniti pravac na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka varira između 12 i 17 °C, dok se na jugu zemlje očekuje do 21 °C.

Specifičnosti u Sarajevu

U glavnom gradu, Sarajevu, bit će pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom. Padavine se očekuju do poslijepodnevnih sati, kada će doći do prestanka kiše. Najviša temperatura danas u Sarajevu procjenjuje se na oko 14 °C, prema informacijama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -