Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHBirališta otvorena u Tuzlanskom kantonu: Izvještaj o stanju na terenu

Birališta otvorena u Tuzlanskom kantonu: Izvještaj o stanju na terenu

Početak izbora u Tuzlanskom kantonu

Jutros u sedam sati otvorena su birališta u svim izbornim jedinicama Tuzlanskog kantona. Glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK, Emina Sprečić, potvrdila je da je na 11 biračkih mjesta zabilježeno kašnjenje zbog tehničkih poteškoća.

Kašnjenja na biračkim mjestima

Kašnjenja su se kretala u rasponu od pet do 25 minuta. Na području Srebrenika i Banovića evidentirana su kašnjenja po jednog biračkog mjesta. U Lukavcu, Kladnju i Gradačcu zabilježena su kašnjenja na po tri biračka mjesta.

Sigurnost i red na biralištima

Za sada u Tuzlanskom kantonu nisu zabilježeni incidenti niti prijave neregularnosti. Policijski službenici su na terenu i prate izbornu situaciju u skladu sa operativnim planovima.

Angažman policije i podrška građanima

U okviru izbornog procesa otvoreno je ukupno 650 biračkih mjesta, a na terenu je angažovano 295 policijskih službenika. Svi oni su tu kako bi osigurali nesmetan tok glasanja.

Prijave neregularnosti

Ukoliko građani primijete bilo kakve nezakonitosti, mogu se obratiti policijskim službenicima ili dežurnim tužiteljima Kantonalnog tužilaštva u Tuzli. Njihova podrška je dostupna tokom cijelog izbornog dana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -