Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHHeroji iz Zenice pomažu u obnovi postradalih područja nakon poplava

Heroji iz Zenice pomažu u obnovi postradalih područja nakon poplava

Građani Zenice u akciji pomoći

Ekipa od desetak građana Zenice prvi je stigla u pogodevina područja BiH nakon razornog nevremena. Njihova volja i hrabrost učinili su ih pravim herojima, a njihova priča je inspirativna. Član tima, čiji je identitet poznat redakciji, podijelio je svoja iskustva s portalu Klix.ba.

Pomoć u Donjoj Jablanici

Kada su stigli, situacija je bila alarmantna. “Prvu noć smo bili u selu kod Jablanice, a ljudi su bili potpuno odsječeni. Put je bio potpuno uništen”, govori on. Njihova ekipa odmah je bila na terenu, koristeći mašine za probijanje putova kako bi omogućili dostavu osnovnih potrepština.

Iznalaženje tijela

Narednog jutra, tim se zaputio u Donju Jablanicu, gdje su se suočili sa stravičnim prizorima. “Čistili smo puteve dok nismo saznali za tijelo koje se nalazilo u jednoj od kuća”, objašnjava. Uz pomoć Federalne uprave civilne zaštite, tim je uspjeo izvući tijelo nakon tri i pol sata iscrpljujućeg rada.

Neumorna borba na terenu

Unatoč teškim uslovima, ekipa se ne predaje. Nastavljaju raditi sve što je potrebno kako bi pomogli zajednici. “Već treći dan smo tu i i dalje obavljamo iste poslove”, zaključio je član tima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -