Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHDani žalosti u općini Jablanica zbog tragične prirodne nesreće

Dani žalosti u općini Jablanica zbog tragične prirodne nesreće

Dani žalosti proglašeni za 6., 7. i 8. oktobar 2024.

Općina Jablanica proglasila je Dane žalosti 6., 7. i 8. oktobra 2024. godine. Ova odluka uslijedila je nakon tragične smrti sugrađana tokom prirodne nesreće. Načelnik Šabanović izrazio je saučešće porodicama žrtava i naglasio značaj ovog perioda za zajednicu.

Označavanje Dana žalosti

Prema odluci, zastave će biti spuštene na pola koplja na zgradama općine Jablanica. Ovaj znak poštovanja bit će prisutan i na objektima javnih preduzeća, kao i ustanovama čiji je osnivač općina. Ovo je simbol solidarnosti i zajedničkog tuga građana.

Obustava kulturnih programa

U toku Dana žalosti, zabavni i kulturni programi na javnim mjestima bit će obustavljeni. Fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost moraju se pridržavati ovih pravila. Elektronski i drugi mediji također su pozvani da poštuju Dan žalosti.

Tragične posljedice poplava

Podsjećamo, nedavne poplave u Bosni i Hercegovini imale su teške posljedice. U ovom prirodnom katastrofu, najmanje 18 ljudi izgubilo je život. Općina Jablanica bila je među najpogodnijima, s potvrđenih 13 žrtava. Potraga za nestalim osobama još uvijek traje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -