Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHElektroprivreda BiH uspostavila snabdijevanje električnom energijom u teškim uslovima

Elektroprivreda BiH uspostavila snabdijevanje električnom energijom u teškim uslovima

Obnova snabdijevanja električnom energijom

U izuzetno teškim uslovima, elektrodistributivne ekipe Elektroprivrede BiH uspjele su uspostaviti snabdijevanje električnom energijom za 3000 kupaca na području Konjica i Jablanice. Ove aktivnosti su sprovele uprkos oštećenoj putnoj infrastrukturi koja je onemogućila korištenje mehanizacije.

Kvarovi na trafostanicama

Nažalost, zbog kvarova na 36 trafostanica, još uvijek je oko 1100 kupaca bez napajanja. Ovo uključuje i kupce čiji su stambeni objekti uništeni u nedavnim poplavama. U Buturović polju otklanjanje kvarova vršeno je prije nego što je pristup naselju bio omogućen.

Planirane aktivnosti na terenu

U toku dana, elektromonterske ekipe planiraju izvršiti obilazak tri lokacije u Jablanici koristeći čamce, gdje ima oko 210 kupaca bez struje. Nakon ocjene oštećenja, biće planirane daljnje aktivnosti na sanaciji kvarova. Također, planirano je i osposobljavanje jedne trafostanice u Donjoj Jablanici za dodatnih 20 kupaca.

Osiguranje komunikacijske povezanosti

Pokrivenost GSM signalom u poplavama zahvaćenim područjima je zadovoljavajuća. Većina baznih stanica je pod naponom, što omogućava komunikaciju. U suradnji s Civilnom zaštitom, mehanizacija Podružnice „Elektrodistribucija“ Mostar biće uključena u sanaciju šteta.

Stabilnost hidroelektrana

Rad hidroelektrana na Neretvi, Jablanici, Grabovici i Salakovcu ostaje stabilan. U Fojnici je, međutim, 20 domaćinstava isključeno s elektrodistributivne mreže zbog ozbiljnih oštećenja na objektima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -