Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHProblemi s Biračkim Mjestima na Lokalnim Izborima u RS

Problemi s Biračkim Mjestima na Lokalnim Izborima u RS

Otvoreno 2.040 biračkih mjesta

Na području Republike Srpske otvorena su 2.040 biračkih mjesta, dok dva mjesta nisu mogla početi s radom. Biračka mjesta u Čirkin Polju, Prijedor i Hozićima, Novi Grad, ostala su zatvorena, potvrdila je načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS, Mirna Miljanović.

Mirno glasanje bez incidenata

Miljanovićeva je istakla da proces glasanja protiče mirno i bez incidenata. Sve aktivnosti tokom lokalnih izbora nadzire Štab MUP-a RS „Izbori 2024“. Ovaj tim poduzima mjere za održavanje povoljnih bezbjednosnih uslova.

Ograničenja u saobraćaju

Zbog izbora, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tona na području RS. Ova zabrana traje od 06.00 sati jutros do sutra u isto vrijeme. Također, noćas je od ponoći do 06.00 zabranjen prevoz eksplozivnih materija.

Kontrola lokalnih izbora u Banja Luci

Predsjednik Gradske izborne komisije Banja Luka, Dubravko Malinić, izjavio je da do sada nisu uočene nepravilnosti. Primijetio je da je došlo do nekoliko kašnjenja, ali doda da su to uobičajeni problemi koji će biti nadoknađeni.

Broj biračkih mjesta u Banja Luci

Na području Banja Luke, otvoreno je 262 biračka mjesta za glasanje. Izborna komisija prati situaciju kako bi osigurala transparentnost i poštenje izbora.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -