Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHStabilna situacija u Hercegovačko-neretvanskom kantonu nakon poplava

Stabilna situacija u Hercegovačko-neretvanskom kantonu nakon poplava

Mirna noć bez novih pomjeranja tla

Prema informacijama Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, situacija na poplavljenim područjima, poput Jablanice i Konjica, ostala je nepromijenjena. Noć je protekla mirno, bez novih pomjeranja tla i dodatnih ugrožavanja. Vodostaji rijeka u ovom kantonu su stabilni, što ulijeva nadu lokalnom stanovništvu.

Intenzivne aktivnosti spasilačkih timova

Na terenu su obećane profesionalne i volonterske spasilačke ekipe. Njihova potraga za unesrećenima nastavlja se, a aktivnosti na uspostavljanju osnovne infrastukture, uključujući saobraćajnu, telekomunikacijsku i elektroenergetsku, intenzivirane su od svanuća.

Zahtjev za dodatnim smještajem za spasioca

Sinoć je iz Jablanice upućen zahtjev za osiguranje dodatnih 200 kreveta za spasioca koji dolaze iz drugih zemalja. Ovaj zahtjev je proslijeđen Federalnoj upravi civilne zaštite i Federalnom stožeru.

Odobrenje za 100 kreveta

Direktor Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona, Drago Martinović, odmah je odobrio 100 kreveta. Očekuje se da će oni tokom današnjeg dana biti prebačeni u Jablanicu.

Uspostavljen saobraćajni koridor

U Konjicu je, prema sinoćnjem izvještaju, uspostavljen saobraćajni koridor prema Buturović Polju. Ovaj koridor omogućava spasilačkim službama da saobraćaju jednim rukavcem.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -