Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHStravične poplave u Bosni i Hercegovini: Broj stradalih raste na 18

Stravične poplave u Bosni i Hercegovini: Broj stradalih raste na 18

Spasioci su pretražujući terene Konjica i Jablanice otkrili još dva beživotna tijela. Jedno tijelo pronađeno je u Buturović Polju, dok je drugo otkriveno na području Donje Jablanice. Ovaj tragični događaj potvrđen je iz Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Tragične brojke stradalih

Prema najnovijim informacijama, sa ovim pronalascima ukupan broj stradalih u poplavama u Bosni i Hercegovini porastao je na 18. Ranije se tvrdilo da je na ovom području stradalo 13 osoba, ali i dalje postoji nekoliko nestalih osoba.

Teško pogođena područja

Poplave su najviše pogodile mjesta kao što su Jablanica, Konjic, Fojnica, Kiseljak i Kreševo. Spasilačke ekipe su na terenu i aktivno tragaju za nestalima. Njihova borba nije samo sa elementarnom nepogodom, već i sa obnovom putne infrastrukture i komunikacijskih sistema.

Pomoć ugroženima

Mnogobrojne institucije, humanitarna udruženja i pojedinci su se uključili u akciju pomoći onima koji su pogođeni poplavama. Milorad Dodik, u ime Vlade Republike Srpske, donirao je po 50.000 KM opštinama na pogođenim područjima.

Grad Sarajevo je također donirao 100.000 KM, dok je Vlada Srednjobosanskog kantona donirala po 100.000 KM opštinama Kreševo, Jablanica i Fojnica. Brčko Distrikt je osigurao ukupno 200.000 KM, a pomoć su pružili i pojedinci poput Zdravka Mamića i Vahida Halilhodžića te sportski kolektivi poput FK Sarajevo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -