Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHStravična situacija u Jablanici: Poziv na jedinstvo i pomoć

Stravična situacija u Jablanici: Poziv na jedinstvo i pomoć

Potresne riječi predsjedavajuće Vijeća ministara

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, Borjana Krišto, komentirala je tešku situaciju u općini Jablanica nakon nedavnih bujičnih poplava. “Jako je teško govoriti nakon ovih stravičnih prizora koje sam vidjela,” izjavila je Krišto, ističući gubitke ljudskih života i nestanak cijelih obitelji.

Jedinstvo u teškim trenucima

Krišto je istaknula kako se cjelokupno bh. društvo treba angažirati na saniranju posljedica prirodne katastrofe. “Moramo živjeti, moramo raditi, svi zajedno,” kazala je. Ova situacija, prema njenim riječima, trebala bi nas sve povezati i usmjeriti jedne na druge.

Obećanje o pomoći

Ona je najavila da će svi nivoi vlasti biti uključeni u pomoć kako bi se brzo uklonile posljedice katastrofe koja je pogodila Jablanicu i okolne gradove. Mještani i pogođeni, prema njenim riječima, mogu očekivati brzu reakciju vlasti.

Reakcije načelnika općine

Načelnik općine Jablanica, Damir Šabanović, zahvalio je svima koji su pružili pomoć. On je potvrdio da nijedno naseljeno mjesto u Jablanici nije odsječeno te da su spasitelji pružili pomoć svima kojima je bila potrebna.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -