Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHEuro-asfalt mobilizovao resurse za pomoć Hercegovini pogođenoj poplavama

Euro-asfalt mobilizovao resurse za pomoć Hercegovini pogođenoj poplavama

Snaga zajednice u teškoćama

Kompanija Euro-asfalt stavila je sve svoje resurse na raspolaganje područjima u Hercegovini koja su pogođena prirodnim katastrofama. Njihove ekipe trenutno se nalaze u Jablanici i Fojnici. Akcija je pokrenuta odmah nakon što su evidentirani razorni efekti poplava, bujica i odrona koji su zadesili ovo područje.

Pomoć na terenu

Teška mehanizacija, uključujući bageri i kamioni, već su u Jablanici gdje su timovi proveli noć. Ova oblast trenutno zahtijeva svu moguću pomoć kako bi se nosila s nesagledivim posljedicama katastrofe. Predstavnici kompanije ističu da su reagirali na prvi poziv u pomoć, kao i više puta ranije.

Koordinacija i humanitarna pomoć

Pored podrške Jablanici, Euro-asfalt prati i zahtjeve iz drugih gradova. U saradnji s Civilnom zaštitom, odmah su osigurali potrebne teške mašine za intervenciju. Također, u Fojnicu su uputili veće količine vode za piće čime su dodatno odgovorili na hitne potrebe stanovništva.

Pripreme za nove izazove

Na terenu se nalaze i dio mašina Euro-asfalta, dok se očekuje dolazak dodatne mehanizacije kako bi se adekvatno odgovorilo na izazove. Ova situacija pokazuje koliko je važno zajedništvo i brza reakcija u trenucima kada je pomoć najpotrebnija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -