Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHJablanica se suočava s novim izazovima nakon katastrofalnih poplava

Jablanica se suočava s novim izazovima nakon katastrofalnih poplava

Nova kiša potresa Jablanicu

Dan nakon stravičnih poplava, Jablanicu ponovo zahvataju snažne kiše. Reporter “Avaza” javlja iz mjesta događaja o trenutnoj situaciji. Spasilačke ekipe su na terenu, pretražujući uništene kuće u potrazi za nestalim mještanima.

Tragične posljedice poplava

Prema informacijama iz Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, u poplavama je život izgubilo 12 osoba. Ova katastrofa ostavila je brojne porodice u bezizlaznoj situaciji. Građani su u strahu od novih klizišta usled nastavka padavina.

Kako pomoći?

U ovoj teškoj situaciji, važno je pružiti pomoć onima kojima je najpotrebnija. Caritasov jedinstveni broj za pomoć je 17764, pozivom na koji donirate 2 KM. Također, možete donirati i putem Pomozi.ba na broj 17039, ili Crvenom križu BiH na 17023.

Merhamet omogućava donacije pozivom na broj 17081, dok je Crveni krst otvorio humanitarni broj 17023. Uplate se također mogu izvršiti na namjenski račun 1340011130004680 – ASA Banka d.d. Sarajevo.

Zajednički napori za oporavak

Solidarnost i podrška društva ključni su u ovim trenucima. Pozivamo sve građane da pomognu kako bi se ubrzao oporavak Jablanice. Svaka donacija će značiti više nego ikada.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -