Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHTeške posljedice nakon obilnih kiša: Saobraćaj u velikim problemima

Teške posljedice nakon obilnih kiša: Saobraćaj u velikim problemima

Poplave i klizišta otežavaju sanaciju

Nakon nedavnih obilnih kiša, situacija na terenu je i dalje kritična. Mnoge regije su pogođene poplavama, klizištima i odronima. Ovo stvara velike poteškoće u sanaciji i pristupu ugroženim područjima.

Obustava saobraćaja i izmjene ruta

Obustava saobraćaja na putevima koji vode od Jablanice prema Mostaru i Blidinju i dalje ostaje na snazi. Putnička i teretna vozila bez prikolice mogu saobraćati u pravcu Konjica prema Jablanici, dok su teretna vozila koja prevoze humanitarnu pomoć izuzeta od ograničenja.

Alternativni pravci i otežano saobraćanje

Vozači se preporučuju da koriste alternativne pravce kao što su Sarajevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar ili Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar. Na putu Konjic-Borci-Ruište također se saobraća otežano zbog vode i mulja na kolovozu.

Sanacioni radovi i ograničenja

Sanacioni radovi su u toku na višim magistralnim putevima, kao što su Kaonik-Gromiljak, Doboj-Gračanica i drugi. Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača saobraćaj je ograničen za vozila preko 30 tona zbog oštećenja mosta.

Oprez na graničnim prelazima

Na graničnim prelazima putnička vozila čekaju manje od 30 minuta. Međutim, zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona na prelazu Karakaj kod Zvornika. Teretna vozila se preusmjeravaju na alternativne prelaze.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -