Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHNikšić najavljuje razmatranje međunarodne pomoći zbog šteta na željeznicama

Nikšić najavljuje razmatranje međunarodne pomoći zbog šteta na željeznicama

Vijeće ministara razmatra odluku o međunarodnoj pomoći

Premijer Fadil Nikšić najavio je da će Vijeće ministara razmotriti zahtjev za pružanje međunarodne pomoći. Ova odluka dolazi u vrijeme kada se privreda suočava s teškim posljedicama blokade željezničkog saobraćaja.

Direktne posljedice blokade pruge

Prema Nikšiću, trenutna situacija može prouzročiti ogromnu štetu, posebno Željeznicama FBiH. Dnevna šteta iznosi 270.000 KM. On objašnjava da je željeznička kompanija najpogođenija jer ostvaruje komunikaciju preko luke Ploče.

Sanacija putne infrastrukture

Nikšić je izrazio zahvalnost Cestama FBiH za brzu reakciju. Sanirali su dio puta kod Komadinovog vrela, koji je bio blokiran. Iako je problem djelimično riješen, trenutno mogu saobraćati samo interventna vozila.

Alternative za saobraćaj

Probijanjem puta omogućena je alternativna ruta prema Jablanici. Premijer se nada da će u toku dana biti riješena blokada na putu Jablanica – Mostar, što će dodatno olakšati situaciju.

Prikazivanje pomoći putem institucija

Nikšić naglašava važnost usmjeravanja svih pomoćnih sredstava kroz institucije. Ovo je kako bi se sredstva pravilno raspodijelila i došla do onih kojima je najpotrebnija.

Sumnje oko kamenoloma

Na kraju, premijer se osvrnuo na kamenolom u blizini Donje Jablanice zbog kojeg postoje sumnje o odgovornosti za katastrofu u tom selu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -