Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHBorjana Krišto obišla Jablanicu pogođenu poplavama: Poziv na zajedništvo i pomoć

Borjana Krišto obišla Jablanicu pogođenu poplavama: Poziv na zajedništvo i pomoć

Obilazak poplavljenih područja

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Borjana Krišto, obišla je u subotu općinu Jablanica. Ovaj grad je teško stradao u bujičnim poplavama proteklih dana. U pratnji Krišto bili su načelnik općine Jablanica, Damir Šabanović, i predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Marija Buhač.

Emocionalna poruka

Krišto je sa žaljenjem komentirala teške prizore koje je zatekla. “Na prvom mjestu su ljudski gubici. Ovdje su nestale cijele obitelji, i moja iskrena sućut svima,” izjavila je. Naglasila je potrebu da cjelokupno društvo BiH pruži podršku u sanaciji posljedica ove prirodne katastrofe.

Poziv na zajedništvo

U svojoj izjavi Krišto je istaknula: “Moramo živjeti i raditi zajedno. Ova situacija nas je sve povezala.” Također je obećala pomoć svih razina vlasti kako bi se ubrzala obnova stradalih područja.

Organizacija pomoći

Načelnik Šabanović zahvalio je svima koji su došli u pomoć pogođenim područjima. Napomenuo je da nijedno naseljeno mjesto nije odsječeno te da su spasitelji pružili pomoć gdje god je bila potrebna.

Dalji planovi obilaska

Krišto će nakon Jablanice obići i druge gradove kao što su Konjic, Kreševo, Kiseljak i Fojnica. Ovaj nastavak obilaska također ima za cilj procijeniti štetu i pružiti podršku lokalnim upravama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -