Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPoplave u Fojnici: Krizni štab donio zaključke o trenutnoj situaciji

Poplave u Fojnici: Krizni štab donio zaključke o trenutnoj situaciji

Stanje na terenu

Krizni štab općine Fojnica održao je jutros sjednicu povodom trenutne situacije uzrokovane poplavama. Prema najnovijim informacijama, nema prijava nestalih osoba, ali su materijalne štete izuzetno velike.

Prekid saobraćaja i problemi s infrastrukturom

Vodostaji rijeka su u opadanju, međutim, saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-437 Fojnica – Dusina. Na dionici Alaupovka – Bakovići – Gojevići – Dusina stanje puta je veoma loše. U toj zoni također je obustavljen saobraćaj, a poplavljenim područjima nedostaje električna energija i pitka voda.

Akcije Civilne zaštite i volontera

Ekipa Civilne zaštite općine Fojnica već je na terenu, gdje prikuplja informacije o štetama. Potrebna mehanizacija šalje se na lokaciju kako bi se sanirali putevi prema selu Dusina. Osiguranje hitne pomoći organizovano je kroz dvije ekipe u Dusini, Gojevićima i Bakovićima.

Zaključci sjednice

Na kraju sjednice, doneseni su sljedeći zaključci: Stanje se stabilizuje, a izbori zakazani za sutra mogu se održati na 15 biračkih mjesta. Međutim, izbori se neće moći provesti na tri biračka mjesta: Gojevići, Bakovići i Dusina.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -