Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHFederalna uprava civilne zaštite pokreće akciju spašavanja u poplavljenim područjima

Federalna uprava civilne zaštite pokreće akciju spašavanja u poplavljenim područjima

Akcija spašavanja u punom jeku

Federalna uprava civilne zaštite trenutno raspoređuje ekipe na lokacije gdje se sumnja na nestanke ljudi. Tačan broj žrtava nije poznat, ali nezvanične informacije govore o desetinama povrijeđenih, nestalih i nastradalih.

Teške posledice odrona

Mnoge kuće su zatrpane zbog odrona, pa je stoga pristigla dodatna mehanizacija za pomoć. Reporteri Klix.ba su u Jablanici i zabilježili su nezapamćeno stanje na terenu.

Krizni štab u akciji

U toku je sastanak kriznog štaba koji ima zadatak da koordinira spasilačke radove. Detaljnije informacije o situaciji na terenu očekuju se nakon završetka sastanka.

Uloga Gorske službe spašavanja

Pripadnici Gorske službe spašavanja bili su jučer prisutni na terenu. Međutim, sinoć su povučeni, a o njihovom daljem učešću odlučit će krizni štab.

Potražne jedinice i K9 tim

Dženadin Veladžić, predsjednik GSS-a FBiH, kazao je za Klix.ba da su njihovi potražni psi bili spremni za akciju. Međutim, poziv za angažovanjem K9 jedinice nikada nije stigao od Civilne zaštite.

Upitna efikasnost potrage

Postavlja se pitanje: Da li je potraga za nestalima u tim poplavljenim područjima mogla biti efikasnija? Ova situacija zahtijeva detaljnu analizu i odgovornost uključenih službi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -