Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHDrama u Jablanici: Vozač Matko preživio zastrašujući odron

Drama u Jablanici: Vozač Matko preživio zastrašujući odron

Dramatična situacija u Jablanici

Jablanica se suočila s razornim odronima koji su prouzrokovali značajne štete. Brojne kuće su srušene, a lokalna infrastruktura je teško oštećena. U jednom trenutku, Jablanica je bila potpuno odsječena od okolnih područja.

Svjedočanstvo vozača Matka

Jedan od sretnika koji su preživjeli ovu katastrofu je vozač Matko. Njegov kamion bio je zatrpan u blizini Jablanice zbog odrona koji se dogodio. U razgovoru za Bljesak.info, Matko je ispričao kako se spasio u zadnjem trenutku.

Užasne okolnosti

“Sve se odigralo u nekoliko sekundi. Klizište ispred mene odnijelo je sve,” rekao je Matko. Vraćao se iz Sarajeva prema Mostaru kada je oko 2 sata jutros naišao na nevrijeme s jakom kišom.

“Na cesti sam vidio drvo i usporio. U tom trenutku, odron je počeo padati prvo na prikolicu, a zatim na kamion,” dodao je vozač.

Pokušaj bijega i spasenja

Matko je tokom noći čekao u kamionu kako bi izbjegao pad u blato. U zoru je odlučio prehodati nanos i sreće ekipu iz Crne Gore. Zajedno su pokušali doći do Jablanice, ali su se suočili s ogromnim vodama.

Nakon mukotrpnog putovanja preko pruge i kroz selo, napokon su stigli do Jablanice. Matko je izrazio zahvalnost što nije ozlijeđen, te iskazao sažaljenje prema svim ljudima koje je zadesila ova nesreća.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -