Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHTragedija u Donjoj Jablanici: Teške poplave odnijele 19 života

Tragedija u Donjoj Jablanici: Teške poplave odnijele 19 života

Stravične poplave u Bosni i Hercegovini

Donja Jablanica je danas svjedočila teškoj tragediji nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile ovaj dio Bosne i Hercegovine. Prema najnovijim informacijama, najmanje 19 osoba je izgubilo život. Od tog broja, 16 stradalih je iz Jablanice, dok su tri osobe iz Fojnice.

Traga se za nestalima

U izvještajima se navodi da se za desetinama nestalih osoba još uvijek traga. Usljed intenzivnih padavina i pomjeranja klizišta izazvane poplavama, situacija je izuzetno alarmantna. Lokalne vlasti nastavljaju sa pretragom terena, dok se mnogi volonteri pridružuju akciji pomoći.

Materijalna šteta i problemi sa strujom

Ove poplave nisu samo izazvale gubitak života. Došlo je do značajne materijalne štete. Isporuka električne energije u Donjoj Jablanici je prekinuta, što dodatno otežava situaciju. Mještani su u mraku, suočeni s posljedicama prirodne katastrofe.

Stanovnici u strahu i tišini

Večeras, dok pada noć, u Donjoj Jablanici vlada zlokobna tišina. Mještani su zabrinuti i uplašeni, očekujući nove informacije o nestalima i situaciji na terenu. Reporteri “Avaza” su na terenu i prate događaje u ovom teškom trenutku za cijelu zajednicu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -