Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHCentralna izborna komisija BiH poziva na dostavu informacija o stanju na biralištima

Centralna izborna komisija BiH poziva na dostavu informacija o stanju na biralištima

Vanredno zasjedanje CIK-a

Danas je Centralna izborna komisija (CIK) BiH održala prvi dio vanrednog zasjedanja. U skladu s trenutnom situacijom, biće održani i nastavci sjednice. Ključna tema zasjedanja je prikupljanje informacija o stanju na biralištima.

Rok za dostavu informacija

Općinski odbori su obavezni dostaviti informacije do sutra u 11 sati. Ove informacije će se koristiti za donošenje odluka o izbornom procesu. CIK je naglasio važnost procjene sigurnosti izbornog materijala, pristupačnosti biračkih mjesta i stanja putne komunikacije.

Akcija povodom poplava i klizišta

CIK BiH će se obratiti Vijeću ministara, entitetskim i kantonalnim vladama. Ove institucije treba hitno informirati CIK o svim odlukama vezanim za poplave i klizišta. Ove informacije će igrati ključnu ulogu u organizaciji izbora.

Obavještavanje javnosti

Centralna izborna komisija će redovno obavještavati javnost putem saopćenja i društvenih mreža. Pozivaju se mediji da ne šire neprovjerene informacije koje mogu dovesti do dezinformacija.

Na današnjoj press konferenciji CIK je prezentirao sve osnovne informacije o lokalnim izborima. CIK nastavlja raditi na obezbjeđenju transparentnosti i sigurnosti izbornog procesa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -