Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHVišković najavio pomoć za područja pogođena poplavama u BiH

Višković najavio pomoć za područja pogođena poplavama u BiH

Izraženo saučešće i plan pomoći

Premijer Republike Srpske (RS) Radovan Višković izrazio je saučešće porodicama koje su izgubile članove usljed nedavnih poplava. Ova prirodna katastrofa pogodila je mnoge dijelove Bosne i Hercegovine, ostavljajući iza sebe značajne posledice.

Postavljanje prioriteta za pomoć

Višković je najavio sveobuhvatnu pomoć pogođenim područjima. “Poslat ćemo pomoć u onome što bude najpotrebnije. Možda će to biti higijenske potrepštine ili hrana”, rekao je premijer. Pomoć će biti usmjerena ka općinama koje su najviše stradale.

Suradnja sa Federacijom BiH

Višković je također istakao da će što prije kontaktirati premijera Federacije BiH, Nermina Nikšića. Određivanje prioriteta i koordinacija pomoći između entiteta poboljšat će efikasnost reakcije na ovu krizu.

Materijalna šteta i ljudski gubici

Premijer je naglasio kako je najveći gubitak onaj ljudski. “Najveća nesreća je što ima ljudskih žrtava. Materijalna šteta se može nadoknaditi”, istakao je Višković, pokazujući osjetljivost na emocije pogođenih porodica.

Ranija pomoć općinama

Podsjetimo, predsjednik RS Milorad Dodik ranije je odobrio pomoć iz budžeta. Po 50.000 KM dodijeljeno je općinama Kiseljak, Fojnica, Jablanica, Konjic i Kreševo, koje su pretrpjele velike štete tokom poplava.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -