Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHMinistarstvo sigurnosti BiH pruža pomoć poplavljenim područjima

Ministarstvo sigurnosti BiH pruža pomoć poplavljenim područjima

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine, u saradnji s Ministarstvom odbrane, preuzima aktivnu ulogu u pomoći stanovnicima pogođenim poplavama. Ova međuinstitucionalna saradnja uključuje pružanje raspoložive pomoći na osnovu pristiglih zahtjeva u Operativno-komunikacijski centar.

Pratnja stanja na terenu

Ministarstvo sigurnosti je obavezno pratiti stanje na terenu i raditi sa susjednim zemljama. Susjedi su već iskazali spremnost za međunarodnu pomoć. Ministarstvo može zatražiti podršku i od drugih zemalja ukoliko bude potrebno.

Finansijska pomoć preko Vijeća ministara

Vijeće ministara BiH je najavilo odobravanje sredstava iz tekuće rezerve budžeta. Ova sredstva namijenjena su za pomoć stanovnicima u pogođenim općinama, gradovima i kantonima.

Planiranje i priprema odluka

U saradnji s Ministarstvom finansija i trezora, Ministarstvo sigurnosti će pripremiti prijedlog odluke. Ova odluka će biti dostavljena Vijeću ministara u cilju brzog odobravanja potrebnih sredstava.

Zahvala za međunarodnu pomoć

Vijeće ministara se zahvaljuje domaćim institucijama, kao i inostranim vladama i međunarodnim organizacijama. Njihova spremnost da pomognu Bosni i Hercegovini od izuzetne je važnosti u trenutnoj situaciji.

Vijeće ministara BiH redovno prati razvoj situacije na terenu, kako bi odgovorilo na potrebe građana pogođenih poplavama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -