Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPolitičke stranke u Bosni i Hercegovini obustavljaju kampanju zbog poplava

Političke stranke u Bosni i Hercegovini obustavljaju kampanju zbog poplava

Obustava aktivnosti stranačkih kampanja

Demokratska fronta (DF), Narod i Pravda (NiP), Naša stranka (NS) i Socijaldemokratska partija (SDP) oglasili su se putem saopćenja. U ovom trenutku, sve stranke odlučile su obustaviti svoje predizborne aktivnosti. Ova odluka uslijedila je nakon teških poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu.

Pomoć građanima pogođenim poplavama

Iz Demokratske fronte su istakli kako se pozivaju svi kandidati i aktivisti da se umjesto kampanje posvete pružanju pomoći sugrađanima. “Iškazujemo saučešće porodicama koje su izgubile svoje najmilije u ovoj zastrašujućoj elementarnoj nepogodi”, naveli su iz DF-a.

Otkazivanje predizbornih skupova

Narod i Pravda su otkazali svoj završni predizborni skup koji je trebao početi u Ilijašu. “Uz duboku tugu pratimo vijesti iz Konjica, Jablanice i drugih pogođenih područja”, navode iz NiP-a. Ove stranke smatraju neprihvatljivim održavati političke skupove u trenutku kada su životi građana ugroženi.

Solidarnost i podrška zajednici

U ovim teškim trenucima, sve stranke su izrazile solidarnost sa porodicama stradalih. Građanima su potrebni jedinstvo i podrška kako bi se prevazišle posljedice ovog prirodnog katastrofa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -