Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHKlizište u Donjoj Jablanici uzrokovalo ozbiljna oštećenja željezničke pruge

Klizište u Donjoj Jablanici uzrokovalo ozbiljna oštećenja željezničke pruge

Kritična situacija na željezničkoj infrastrukturi

Stručne ekipe su na terenu kako bi utvrdile stepen oštećenja željezničke infrastrukture nakon prirodne nepogode. Najugroženije područje je Donja Jablanica, tačnije lokalitet Komadinovo vrelo.

Utjecaj oborinskih voda

Oborinske vode su izazvale ogromno klizište koje je u potpunosti uništilo nekoliko propusta. Pruga u dužini od 200 metara sada visi u zraku, što predstavlja ozbiljan problem za željeznički saobraćaj u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Potrebna hitna pomoć

Željeznice FBiH, uz angažman svih dostupnih ljudskih i mehaničkih resursa, ne mogu samostalno riješiti ovu situaciju. Stoga su obavijestili Vladu FBiH i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija o trenutnom stanju.

Podrška Vlade FBiH

U razgovorima je istaknuta podrška Ureda Vlade i nadležnog ministarstva, te hitno djelovanje za otklanjanje posljedica prirodne nesreće. Cilj je što brža normalizacija željezničkog saobraćaja na ovom području.

Apel putnicima i kompanijama

Željeznice FBiH apeliraju na putnike i kompanije da razmotre alternativne načine transporta. Ova mjera je privremena dok se ne saniraju velika oštećenja na pruzi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -