Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHElvira Abdić Jelenović izazvala kontroverzu negiranjem ezana u Velikoj Kladuši

Elvira Abdić Jelenović izazvala kontroverzu negiranjem ezana u Velikoj Kladuši

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem Elvira Abdić Jelenović omalovažava učenje ezana. U svojim izjavama, ona javno negira tradiciju koja je prisutna u lokalnoj muslimanskoj zajednici stoljećima.

Neprikladne izjave Abdić Jelenović

Abdić Jelenović je izjavila: “Mogu oni pojačavati zvučnike koliko hoće… Nisam ja to izmislila.” Ove riječi su šokirale lokalnu zajednicu, koja se osjeća prozvana i uvrijeđena njenim stavovima.

Opasne posljedice komentara

Njezine neprikladne izjave dolaze u vremenu već izraženih društvenih podjela. Ignorisanje vjerske tradicije može dodatno pogoršati tenzije u ovom području.

Politička reputacija pod sumnjom

Ovo nije prvi put da se Abdić Jelenović našla u centru skandala. Ranije kritike na njenu upravljačku praksu otkrile su ozbiljne finansijske nepravilnosti. U izvještaju iz 2021. godine, Služba za reviziju je navela da je Laburistička stranka isplatila više od 40.000 KM bez valjane dokumentacije.

Javnost traži odgovore

Na društvenim mrežama raste ogorčenje. Pitanje koje se nameće jest: do kada će Elvira Abdić Jelenović koristiti svoju funkciju za širenje podjela i provokacija, uprkos ozbiljnim optužbama o njenoj političkoj i moralnoj reputaciji?

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -