Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHTeške kiše prouzrokovale haos u Jablanici i Konjicu

Teške kiše prouzrokovale haos u Jablanici i Konjicu

Teške vremenske prilike ugrozile stanovništvo

U protekla 24 sata, općine Jablanica i Konjic suočile su se sa ozbiljnim problemima usljed jakih kišnih padavina. Stanovnici ovih općina su se prijavili s brojnim poteškoćama, uključujući ulazak vode u prizemne prostorije njihovih domova. Nažalost, situacija je dodatno otežana prekidom putne i telefonske komunikacije.

Prekinute saobraćajne veze i evakuacija

Putne veze iz pravaca Jablanica prema Mostaru, Risovcu, Prozor Rami i Konjicu su prekinute. Zbog naglih bujica i odrona, život stanovnika je u opasnosti. Prema informacijama iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), zabilježeni su slučajevi povreda, nestalih i žrtava.

Težak pristup pogođenim područjima

Jedna od najugroženijih lokacija je Buturović Polje, koja je odsječena od lokalnog puta. U Ostrožcu su se desili odroni na železničkoj pruzi, što dodatno otežava situaciju. Na terenu su angažovani vatrogasci, policija, komunalna preduzeća kao i privatne kompanije, ali je njihova pomoć nedovoljna.

Potrebna hitna pomoć

Kako bi se ublažile posledice ovog nevremena, potrebna je dodatna pomoć i resursi. Situacija zahtijeva hitnu reakciju kako bi se zaštitili životi i imovina građana Jablanice i Konjica.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -