Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSrebrenik na izborima: Gradonačelnik Adnan Bjelić traži novi mandat

Srebrenik na izborima: Gradonačelnik Adnan Bjelić traži novi mandat

Predizborna atmosfera u Srebreniku

U nedjelju će se u Srebreniku održati lokalni izbori na kojima će građani birati novog gradonačelnika. Aktuelni gradonačelnik Adnan Bjelić, podržan od strane stranaka trojke, suočava se s konkurencijom Samira Muratovića iz SDA i Edisa Kavgića iz DF-a.

Realizacija korisnih projekata

Adnan Bjelić, koji je na čelu grada od prošle godine, ističe da je već započeo brojne projekte za dobrobit lokalne zajednice. U razgovoru za “Dnevni avaz”, naglasio je da je cilj njegovog rada poboljšanje kvaliteta života u Srebreniku.

Povećanje stipendija i podrška mladima

Bjelić se ponosi i povećanjem stipendija za mlade te realizacijom projekata koji su unaprijedili infrastrukturu, kao što su ugradnja reflektora na stadione i podrška socijalnim kategorijama.

Investicije i razvojni planovi

Tokom ove godine, osigurao je tri miliona KM za investicije u Srebreniku, što će omogućiti realizaciju “Plana za 10”. Ovaj plan uključuje projekte poput modernizacije poslovnih zona, razvoja sistema vodosnabdijevanja i revitalizaciju prečistača otpadnih voda.

Izazovi i očekivanja

Iako je naišao na otpor s kantonalnog nivoa, Bjelić vjeruje da će odraditi još veći posao ukoliko ponovo dobije povjerenje građana. Ističe da je realizirao 80% svojih obećanja, ali naglašava potrebu za dodatnom podrškom u vezi s vodosnabdijevanjem.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -