Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHNovi Grad: Potencijali i izazovi na putu ka boljem životu

Novi Grad: Potencijali i izazovi na putu ka boljem životu

Najveća općina u BiH suočena s izazovima

Novi Grad se ističe kao najmnogoljudnija općina u Bosni i Hercegovini. Stanovništvo predstavlja važan potencijal ovog područja, ali i izazove. Slični problemi kao i u drugim sarajevskim općinama uključuju nedostatak parkinga, zelenila i sadržaja namijenjenih porodicama i mladima.

Potrebna posvećenost načelnika

Marjanović je naglasio da Novom Gradu nedostaje načelnik koji će biti posvećen građanima tijekom cijele godine. Potrebna su rješenja koja će omogućiti bolji život, a Mirza Selimbegović nude konkretne mjere kao odgovor na ove izazove.

Fokus na mladima i omladinskim sadržajima

Marjanović ističe da Novi Grad treba omladinski centar. Ovaj centar bi omogućio mladima usavršavanje i razvoj biznis ideja. Također, sadržaji koji su prilagođeni mladima su ključni za privlačenje i zadržavanje mladih u ovoj općini.

Podrška renomiranih lica

Mirza Selimbegović je zahvalio na podršci Marjanovića, naglašavajući njegovu prepoznatljivost i uspjeh. Ova podrška je značajna za njegovu kandidaturu i planove za unapređenje Novog Grada.

Obrazovni resursi i nove perspektive

Selimbegović je spomenuo Marjanovića kao predsjedavajućeg Komisije za obrazovanje i nauku. S obzirom na rast broja učenika u Novom Gradu, novi vrtići, osnovne i srednje škole postaju hitna potreba. Marjanović donosi inspiraciju i nove ideje koje su od važnosti za zajednicu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -