Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHGrađani pozvani na reakciju: Kontroverze oko gradonačelnice Karić

Građani pozvani na reakciju: Kontroverze oko gradonačelnice Karić

Optužbe protiv gradonačelnice Sarajeva

Građani su pozvani da se izjasne o potezima gradonačelnice Benjamine Karić. Ona pokušava postati načelnica općine Novo Sarajevo, dok se suočava s ozbiljnim kritikama. Optužena je da rješava svoje stambeno pitanje po cijenama ispod tržišnih standarda. Ova postavka dolazi u trenutku kada mnogi mladi ljudi napuštaju zemlju zbog nemogućnosti stambene sigurnosti.

Nezadovoljstvo građana i politički kontekst

U izjavi kritičara se navodi da njeni partneri iz političkog bloka Trojka lažu mladima o subvencijama za stanove. Vlasti se čini kao da su daleko od stvarnosti s kojom se suočavaju građani. Dok mladi protestuju pred Vladom Kantona Sarajevo, gradonačelnica Karić se, prema tvrdnjama, ponaša kao da je iznad tih problema.

Kritika poteza “dezertiranja”

Optužena je također za “dezertiranje” u Općinu Centar, odakle želi upravljati Novim Sarajevom. Mnogi smatraju da se ovim potezom jasno pokazuje politička izdaja. Kritičari pozivaju građane da iskoriste svoje pravo glasa kako bi sankcionirali korupciju i političku neodgovornost.

Poziv na podršku opoziciji

Stranka Bosanska stranka (SBiH) poziva građane da podrže kandidata opozicije, Muamera Bandića. Tvrde da je Bandić pošten kandidat, koji ne dolazi s proračunatim političkim intrigama. Ova situacija dodatno naglašava tenzije unutar političkog spektra u Sarajevu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -